onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľová polievka 1

Postup

Očistenú a pokrájanú špargľu dáme variť do vriacej vody. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme vodou, pridáme do špargle a spolu povaríme. Nakoniec pridáme soľ, postrúhaný muškátový orech a smotanu, v ktorej sme rozšľahali žĺtok. Po pridaní žĺtka polievku už nevaríme. Ak používame špargľu konzervovanú, vodu z nej použijeme do polievky. Pokrájanú špargľu v polievke iba povaríme. Hotovú polievku môžeme pretrieť a podávať ako krémovú.
Suroviny
  • 200 g špargľa
  • 40 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • 2 dl sladkej smotany
  • muškátový orech
  • voda
  • soľ
  • 1 žĺtok

Leave a Reply

Your email address will not be published.