onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľová polievka 2

Postup

Špargľu očistíme, tvrdé konce odrežeme a nakrájame na menšie kúsky, osušíme. Na rozpálenom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme špargľu a za občasného miešania restujeme 5 minút. Potom špargľu zalejeme teplým vývarom a varíme do mäkka. Časť špargle vyberieme a odložíme bokom, zostatok vymixujeme, osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou, vínom a niekoľko minút povaríme. Nakoniec pridáme odloženú špargľu a polievku ochutíme cukrom.

Suroviny

  • 500 g špargle
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • korenie
  • 100 ml sladkej smotany
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 1 lyžička cukru

Leave a Reply

Your email address will not be published.