onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Postup

Zemiaky olúpeme a varíme zhruba 20 minút v osolenej vode. Scedíme. Špargľu umyjeme. Biele výhonky olúpeme celé, u zelených iba spodnú tretinu a odrežeme zdrevnatené konce. Bielu špargľu varíme v osolenej vode s cukrom a lyžicou masla 15 minút. Po 3 minútach varu pridáme špargľu zelenú. Medzitým na omáčku rozpustíme 250 g masla, penu zbierame. Do nerezovej misky dáme žĺtky, víno  a ručným šľahačom ušľaháme do peny v teplom vodnom kúpeli. Dbáme, aby sa voda nevarila. Za stáleho miešania pridávame najprv po kvapkách, neskôr tenkým pramienkom maslo. Zemiaky nakrájame na štrťky a opečieme do zlatova na zvyšnom masle, okoreníme. Posypeme rozmarínom a krátko osmažíme.

Suroviny

  • 600 g zemiakov
  • 500 g zelenej špargle
  • 500 g bielej šparle
  • 1 lyžička cukru
  • 300 g masla
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice suchého bieleho vína
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • korenie
  • 2 lyžice posekaného rozmarínu

Leave a Reply

Your email address will not be published.