onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľa s holandskou omáčkou a lososom

Postup

Dolné drevnaté konce špargle odkrojíme, môžeme ich vyvariť v polievke. Špargľu olúpeme, najlepšie škrabkou. Začíname lúpať asi 2 cm pod hlavičkou. Špargľu zviažeme niťou do zväzkov asi po 8 kusoch. Zemiaky namočíme, oškrabeme, umyjeme a v osolenej vode uvaríme do mäkka. Na uvarenie špagle potrebujeme dosť vody, ktorú osolíme a vložíme 1 kocku cukru. Zväzky špargle varíme 10 až 15 minút. Holandskú omáčku pripravíme zo žĺtkov, vína a štipky soli. Všetko vložíme do nerezovej misky a metličkou premiešame. Misku vložíme do vodného kúpeľa a žltkavú hmotu neustále miešame do hustoty hladkého krému. Zvyšné maslo v hrnci zvlášť zohrejeme. Misku s omáčkou vyberieme z vody. Do žltej hmoty po lyžičkách zašľaháme rozpustené maslo. Zemiaky zlejeme. Omáčku dochutíme soľou, čerstvým mletým bielym korením a trochou bieleho vína. Špargľové zväzky vyberieme z vody, odstraníme niť. Upravíme na tanieroch, obložíme varenými zemiakmi, lososa nakrájame na tenké plátky a pridáme na tanier. Všetko polejeme omáčkou a ozdobíme petržlenou vňaťou.

Suroviny

  • 2500 g špargle
  • 800 g mladých nových zemiakov
  • 200 g masla
  • 1 lyžička cukru
  • 3 žĺtky
  • 4 lyžice bieleho vína
  • mleté biele korenie
  • 350 g údeného lososa
  • petržlenová vňať

Leave a Reply

Your email address will not be published.