Postup
Špargľu umyjeme, ošúpeme a vložíme do osolenej vody s lyžicou cukru a 10g masla. Varíme na miernom ohni približne 15 min. Maslo na panvici roztopíme a odstavíme. Do plytkej nádoby dáme žĺtky, trochu soli a korenia. Nádobu vložíme do hrnca s horúcou (nie však vriacou) vodou a zmes šľaháme do zhustnutia. Vyberieme z vody a za stáleho miešania pridáme rozpustené maslo a najemno nakrájanú cibuľu. Ochutíme vínnym octom, feferónkou a citrónovou šťavou. Spolu s uvarenou špargľou dáme na tanier a ihneď podávame.
Suroviny
- 500 g špargle
- 1 lyžica cukru
- 1 l vody
- 250 g masla
- 3 žĺtky
- mleté biele korenie
- 1 malá cibuľa
- 1 lyžica vínneho octu
- trocha mletej feferónky
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- soľ