onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľa s cestovinami a smotanovou omáčkou

Postup

Čerstvú bielu špargľu umyjeme a olúpeme. Cibuľu nakrájame na kocky, huby na malú kúsky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme huby  a špargľu. Chvíľu dusíme, potom podlejeme malým množstvom vody a vložíme 2 kocky bujónu. Povaríme 20 minút, medzitým uvaríme v slanej vode cestoviny a scedíme ich. K hubám a špargli pridáme práškovú francúzsku omáčku, sladkú smotanu a všetko dokopy povaríme. Do omáčky vmiešame cestoviny, ochutíme citrónovou šťavou a ešte krátko ohrejeme.

Suroviny

  • 200 g špargle
  • 1 balíček cestovín
  • 500 ml sladkej smotany
  • 2 balíčky francúzskej omáčky na kuracie mäso
  • 2 lyžice oleja
  • 200 g hríbov alebo šampiónov
  • 1 veľká cibuľa
  • citrónová šťava
  • 2 kocky bujónu

Leave a Reply

Your email address will not be published.