onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľa s cestovinami a krevetkami

Postup

Špargľu olúpeme, varíme 15 minút v dostatočnom množstve osolenej vody s kockou cukru. Špargľu na sitku necháme dobre odkvapkať. Hlavičky odrežeme a dáme bokom. Zvyšnú špargľu nakrájame na centimeter dlhé kúsky. Uvaríme  široké rezance. Medzitým varíme na miernom ohni smotanu s kúskami špargle a krabím mäsom približne 5 až 7 minút, až vznikne hladká omáčka, ktorú ochutíme trochou korenia a citrónovou šťavou. Krevety necháme odkvapkať, spolu s hlavičkami špargle ich vložíme do omáčky a 1 minútu povaríme. Rezance zlejeme  a necháme odkvapkať na sitku. Cestoviny upravíme s omáčkou na taniere a ozdobíme kôprom alebo petržlenovou vňaťou.Suroviny

  • 500 g bielej špargle
  • soľ
  • 300 g širokých rezancov
  • 300 ml smotany
  • 20 g krabích tyčiniek
  • biele korenie
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 75 g kreviet
  • kôpor alebo petržlenová vňať

Leave a Reply

Your email address will not be published.