onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špagety s paradajkovou omáčkou (alla bolognese)

Postup

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a dáme pražiť na olej, po zmäknutí pridáme najemno nakrájaný cesnak a ešte chvíľu popražíme. Pridáme červenú papriku, po malej chvíli pridáme mleté mäso, ktoré okoreníme čiernym korením a soľou (podľa chuti). Po upražení mäsa pridáme k nemu paradajkovú omáčku s bazalkou a dusíme, (kuracie mäso: kým nezovrie, hovädzie maso: dusenie potrvá min. 1 hodinu. Duste zmes na miernom ohni, nesnažte sa dusenie urýchliť, podľa potreby podlievajte mäsovým vývarom). Omáčku servírujeme na špagety. Špagety na tanieri posypeme strúhaným syrom.
Suroviny
  • 500 g špagiet
  • 300 až 500 g mletého mäsa (kuracie, alebo hovädzie)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g Pomodoro (pasírované paradajky)
  • mäsový vývar (podľa potreby)
  • čierne mleté korenie
  • červená mletá paprika
  • bazalka
  • soľ
  • olivový olej
  • tvrdý strúhaný syr

Leave a Reply

Your email address will not be published.