onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Slovenský guľáš

Postup

Mäso pokrájame na kocky, osolíme a udusíme spolu s nadrobno pokrájanou cibuľkou na masti 10 minút. Pridáme koreniny, rozotretý cesnak, podlejeme vodou a dusíme 40 minút. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a spolu s pokrájanou paprikou a rajčinou ich dáme k mäsu. Zaprášime múkou, vodu dolejeme do objemu 3 l  a varíme znovu asi 40 minút. Podávame s chlebom. RADA: Príprava guláša v tlakovom hrnci trvá 40 minút.
Suroviny

  • 300 g hovädzieho mäsa
  • 300 g bravčového mäsa
  • 400 g zemiakov
  • 5 Pl. roztopenej masti
  • 400 g cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 rajčina
  • soľ
  • korenie
  • majorán
  • mletá červená paprika
  • 1-3 strúčiky cesnaku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *