![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2010/04/IMG_4202-410x580.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4180-scaled.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4193-scaled.jpg)
Suroviny
- 600 g bravčového pliecka
- 5 Pl masti
- 1 stredne veľká cibuľa
- 400 g kvasenej kapusty
- 2 Pl hrubej múky
- 1 kávová lyžica mletej červenej papriky
- celé korenie
- bobkový list
- rasca
- soľ
- 500 ml smotany na varenie
Postup
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Mäso pokrájame na kocky, ochutíme soľou a mletou červenou paprikou. Dáme dusiť spolu s cibuľou a ak je treba, podlejeme ho trochou vody.
Keď je mäso napoly mäkké, pridáme kapustu, ostatné koreniny, podlejeme vodou a varíme do mäkka.
“Ak máme kapustu príliš kyslú, vyžmýkame z nej šťavu, alebo ju premyjeme vodou. Pri varení segedínu odporúčam dať si na pitie pohár šťavy z kyslej kapusty, ktorá je extrémne zdravá. “
Z múky a smotany si pripravíme zátrepku, ktorú za stáleho miešania pridáme do kapusty.
Ešte spolu varíme 15 až 20 minút. Podávame s knedľou, poprípade s chlebom.
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4180-1-960x749.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4181-960x930.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4182-960x1280.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4187-960x786.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4188-960x1280.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4189-960x1280.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4193-1-960x723.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4194-960x907.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4195-960x955.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4197-960x678.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4202-960x1280.jpg)