onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Segedínsky guľáš


Suroviny

  • 600 g bravčového pliecka
  • 5 Pl masti
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 400 g kvasenej kapusty
  • 2 Pl hrubej múky
  • 1 kávová lyžica mletej červenej papriky
  • celé korenie
  • bobkový list
  • rasca
  • soľ
  • 500 ml smotany na varenie

Postup

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Mäso pokrájame na kocky, ochutíme soľou a mletou červenou paprikou. Dáme dusiť spolu s cibuľou a ak je treba, podlejeme ho trochou vody.

Keď je mäso napoly mäkké, pridáme kapustu, ostatné koreniny, podlejeme vodou a varíme do mäkka.


“Ak máme kapustu príliš kyslú, vyžmýkame z nej šťavu, alebo ju premyjeme vodou. Pri varení segedínu odporúčam dať si na pitie pohár šťavy z kyslej kapusty, ktorá je extrémne zdravá.


Z múky a smotany si pripravíme zátrepku, ktorú za stáleho miešania pridáme do kapusty.

Ešte spolu varíme 15 až 20 minút. Podávame s knedľou, poprípade s chlebom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.