Suroviny
- 600 g bravčového pliecka
- 5 Pl masti
- 1 stredne veľká cibuľa
- 400 g kvasenej kapusty
- 2 Pl hrubej múky
- 1 kávová lyžica mletej červenej papriky
- celé korenie
- bobkový list
- rasca
- soľ
- 500 ml smotany na varenie
Postup
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Mäso pokrájame na kocky, ochutíme soľou a mletou červenou paprikou. Dáme dusiť spolu s cibuľou a ak je treba, podlejeme ho trochou vody.
Keď je mäso napoly mäkké, pridáme kapustu, ostatné koreniny, podlejeme vodou a varíme do mäkka.
“Ak máme kapustu príliš kyslú, vyžmýkame z nej šťavu, alebo ju premyjeme vodou. Pri varení segedínu odporúčam dať si na pitie pohár šťavy z kyslej kapusty, ktorá je extrémne zdravá. “
Z múky a smotany si pripravíme zátrepku, ktorú za stáleho miešania pridáme do kapusty.
Ešte spolu varíme 15 až 20 minút. Podávame s knedľou, poprípade s chlebom.