onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Šalát z hlávkovej kapusty

Očistenú kapustu prekrojíme na štvrťky, umyjeme, necháme dobre odkvapkať a pokrájame na tenké rezance. Mrkvu očistíme a pokrájame na tenké rezance, pridáme do kapusty, dáme na sitko, sparíme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu alebo pažítku, soľ, ocot, cukor, vodu, dobre premiešame a necháme postáť. Nakoniec podľa chuti osolíme, okyslíme a osladíme, pomastíme olejom a posypeme čiernym korením alebo posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Suroviny:

  • 60 dg bielej hlávkovej kapusty
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 2 dg cibule
  • soľ
  • ocot
  • cukor
  • voda
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať
  • 1 lyžica oleja

Leave a Reply

Your email address will not be published.