Očistenú kapustu prekrojíme na štvrťky, umyjeme, necháme dobre odkvapkať a pokrájame na tenké rezance. Mrkvu očistíme a pokrájame na tenké rezance, pridáme do kapusty, dáme na sitko, sparíme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu alebo pažítku, soľ, ocot, cukor, vodu, dobre premiešame a necháme postáť. Nakoniec podľa chuti osolíme, okyslíme a osladíme, pomastíme olejom a posypeme čiernym korením alebo posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Suroviny:
- 60 dg bielej hlávkovej kapusty
- 1 stredne veľká mrkva
- 2 dg cibule
- soľ
- ocot
- cukor
- voda
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
- 1 lyžica oleja