onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Šalát so špargľou a jablkami

Postup

Špargľu umyjeme a olúpeme, v osolenej vode s cukrom varíme 10 – 12 minút, necháme odkvapkať a nakrájame na 3 cm kúsky. Jablká zbavíme jadierok  a nakrájame na tenké plátky. Premiešame s uvarenou špargľou. Citrónovú šťavu zmiešame s jogurtom, smotanou, soľou, korením  a nasekanými bylinkami. Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a rozdelíme jednotlivé listy. Zálievkou polejeme hlávkový šalát. Podávame ako predkrm.

Suroviny

  • 500 g bielej špargle
  • soľ
  • kocka cukru
  • 4 jablká
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 100 ml kyslej smotany
  • korenie
  • lyžica petržlenovej vňate, pažítky, kôpru
  • hlava ľadového šalátu

Leave a Reply

Your email address will not be published.