Postup
Špargľu umyjeme a olúpeme, v osolenej vode s cukrom varíme 10 – 12 minút, necháme odkvapkať a nakrájame na 3 cm kúsky. Jablká zbavíme jadierok a nakrájame na tenké plátky. Premiešame s uvarenou špargľou. Citrónovú šťavu zmiešame s jogurtom, smotanou, soľou, korením a nasekanými bylinkami. Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a rozdelíme jednotlivé listy. Zálievkou polejeme hlávkový šalát. Podávame ako predkrm.
Suroviny
- 500 g bielej špargle
- soľ
- kocka cukru
- 4 jablká
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- 100 ml kyslej smotany
- korenie
- lyžica petržlenovej vňate, pažítky, kôpru
- hlava ľadového šalátu