onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Ryžový nákyp

Postup

Ryžu uvaríme v mlieku, počas varenia pridáme soľ, 2Pl cukru a vanilkový cukor. Do horúcej ryžovej kaše zamiešame žĺtky a tuhý sneh vymiešaný s cukrom. Ohňovzdornú misu potrieme maslom. Do misy dáme polovicu ryžovej hmoty, poukladáme zavárané ovocie alebo na plátky postrúhané jablká a prikryjeme druhou polovicou ryžovej hmoty. Môžeme zapekať aj bez ovocia. Pečieme 15-20 min pri teplote 220-250 stupňov.

Suroviny

  • 300 g ryže
  • 6dl mlieka
  • 3Pl cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • trochu soli
  • 3 vajcia
  • kompót
  • maslo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *