onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Roštenka po maďarsky

Postup

Roštenky na niekoľkých miestach pri okrajoch narežeme, aby sa mäso pri úprave neskrúcalo, zľahka naklepeme, posolíme, poprášime mletým korením a mletou paprikou. Vložíme ich do dobre rozohriateho oleja a po oboch stranách rýchle opečieme.Prisypeme kolieska cibule a opražíme do ružova. Potom zalejeme vývarom alebo horúcou vodou a dusíme. Občas mäso obrátime a podľa potreby miene podlejeme. K takmer mäkkému mäsu prilejeme trochu vody s rozmiešanou múkou, pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú feferónku, kocôčky olúpaných zemiakov, pásiky zelených paprík a za občasného miešania dodusíme všetko domäkka. Nakoniec podľa chuti osolíme.

Suroviny

  • 4 roštenky
  • soľ
  • mletá paprika
  • olej
  • 80 g cibule
  • 1v šálka vývaru
  • 20 g hladkej múky
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 feferónka
  • 400 g zemiakov
  • 2 zelené papriky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *