Postup
Roštenky na niekoľkých miestach pri okrajoch narežeme, aby sa mäso pri úprave neskrúcalo, zľahka naklepeme, posolíme, poprášime mletým korením a mletou paprikou. Vložíme ich do dobre rozohriateho oleja a po oboch stranách rýchle opečieme.Prisypeme kolieska cibule a opražíme do ružova. Potom zalejeme vývarom alebo horúcou vodou a dusíme. Občas mäso obrátime a podľa potreby miene podlejeme. K takmer mäkkému mäsu prilejeme trochu vody s rozmiešanou múkou, pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú feferónku, kocôčky olúpaných zemiakov, pásiky zelených paprík a za občasného miešania dodusíme všetko domäkka. Nakoniec podľa chuti osolíme.
Suroviny
- 4 roštenky
- soľ
- mletá paprika
- olej
- 80 g cibule
- 1v šálka vývaru
- 20 g hladkej múky
- 4 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 feferónka
- 400 g zemiakov
- 2 zelené papriky