Postup
Hovädzie plátky naklepeme, osolíme, okoreníme, položíme na ne plátky údeného bôčiku a posypeme nastrúhaným chrenom. Necháme ich asi 12 hodín v chlade odležať. Pred tepelnou úpravou ich osolíme, okoreníme, do pekáča pridáme trocha oleja a vložíme do horúcej rúry. 15 minút prudko pečieme, potom mäso obrátime a 10 minút pečieme už miernejšie. Potom vložíme do pekáča jemne nakrájanú cibuľu, podlejeme naberačkou horúcej vody a pečieme ešte ďalších 15 minút pri miernejšej teplote. Upečený rostbeef vyberieme z rúry, nakrájame ho na tenké plátky a podávame buď teplý s dusenou zeleninou alebo hranolkami, alebo studený obložený zeleninovým šalátom. Suroviny
- 1 kg nízkej hovädzej roštenky
- 50 g masla
- soľ
- korenie
- 1 cibuľa
- olej