onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Roastbeef

Postup

Hovädzie plátky naklepeme, osolíme, okoreníme, položíme na ne plátky údeného bôčiku a posypeme nastrúhaným chrenom. Necháme ich asi 12 hodín v chlade odležať. Pred tepelnou úpravou ich osolíme, okoreníme, do pekáča pridáme trocha oleja a vložíme do horúcej rúry. 15 minút prudko pečieme, potom mäso obrátime a 10 minút pečieme už miernejšie. Potom vložíme do pekáča jemne nakrájanú cibuľu, podlejeme naberačkou horúcej vody a pečieme ešte ďalších 15 minút pri miernejšej teplote. Upečený rostbeef vyberieme z rúry, nakrájame ho na tenké plátky a podávame buď teplý s dusenou zeleninou alebo hranolkami, alebo studený obložený zeleninovým šalátom. Suroviny

  • 1 kg nízkej hovädzej roštenky
  • 50 g masla
  • soľ
  • korenie
  • 1 cibuľa
  • olej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *