Cibuľu, cesnak a zeler nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme na drobno nakrájané mäso, šampióny a ešte chvíľu restujeme. Nakoniec pridáme ryžu, ktorú podlejeme 1 dcl zafarbenej vody so šafránom. Necháme zovrieť, pridáme oregáno a korenie. Varíme zhruba 30 minút do zmäknutia ryže. Priebežne podlievame vývarom. Keď je ryža skoro mäkká, pridáme maslo, premiešame a odstavíme z ohňa. Nakoniec pridáme nastrúhaný syr. (V procese varenia môžeme pridať za hrsť hrášku.)
Suroviny:
- 250 g ryže
- 300 g morčacích pŕs
- 150 g šampiónov
- 6 dl vývaru (najlepšie morčacieho)
- 50 g zeleru
- 1 ks cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 dcl šafránu (v 1 dcl vody uvaríme 10 malých paličiek šafránu a neháme ho 15 minút lúhovať
- oregáno
- korenie
- 25 g masla