onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Rizoto s morčacím mäskom

Cibuľu, cesnak a zeler nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme na drobno nakrájané mäso, šampióny a ešte chvíľu restujeme. Nakoniec pridáme ryžu, ktorú podlejeme 1 dcl zafarbenej vody so šafránom. Necháme zovrieť, pridáme oregáno a korenie. Varíme zhruba 30 minút do zmäknutia ryže. Priebežne podlievame vývarom. Keď je ryža skoro mäkká, pridáme maslo, premiešame a odstavíme z ohňa. Nakoniec pridáme nastrúhaný syr.  (V procese varenia môžeme pridať za hrsť hrášku.)

Suroviny:

  • 250 g ryže
  • 300 g morčacích pŕs
  • 150 g šampiónov
  • 6 dl vývaru (najlepšie morčacieho)
  • 50 g zeleru
  • 1 ks cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 dcl šafránu (v 1 dcl vody uvaríme 10 malých paličiek šafránu a neháme ho 15 minút lúhovať
  • oregáno
  • korenie
  • 25 g masla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *