onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Pstruhy na horehronský spôsob

Vyčistené pstruhy osolíme, okoreníme, posypeme potlčenou rascou, prudko opražíme v rozohriatom oleji z obidvoch strán a vyberieme. V oleji po opekaní speníme cibuľu pokrájanú na tenké kolieska, vložíme opečené pstruhy, posypeme ich strúhankou a polejeme horúcim mliekom. Nakoniec ich posypeme ešte posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia podľa potreby podlievame hydinovým vývarom. 

Suroviny

  • 4 ks pstruhy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • potlčená rasca
  • 4 lyžice oleja
  • 4 ks cibule
  • 4 lyžice strúhanky
  • 2 dcl mlieka
  • 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate
  • hydinový vývar

Leave a Reply

Your email address will not be published.