onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Pražené ľadvinky (medailónky) so zeleninou (na Woku)

Postup

Rezance uvaríme vo veľkom hrnci a odložíme nabok. Ľadvinky pokrájame na 2,5 cm kúsky, všetky blany a viditeľný tuk odstránime. Fazuľovú omáčku rozmiešame v 2 lyžiciach vody a odložíme nabok. V panvici s hrubým dnom rozohrejeme 1 lyžičku oleja. Pridáme ľadvinky a pražíme ich 3 minúty do hneda. Pridáme 1/2 lyžice rozmiešanej fazuľovej omáčky a dôkladne premiešame. Odstavíme z ohňa, udržujeme teplé. Rozohrejeme Wok a pridáme zvyšný olej.Pridáme cibuľu, papriku, čili papričku, ďumbier a cesnak a pražíme 1 minútu. Pridáme rezance, klíčky, čínsku kapustu a mangold, alebo roketu. Pofŕkame 2 lyžicami vody a pražíme 2 minúty. Zelenina by mala byť chrumkavá a listová zelenina trochu zvädnutá. Pridáme zvyšnú fazuľovú omáčku, sójovú omáčku a ľadvinky. Dôkladne premiešame, podľa chuti posolíme, okoreníme, prípadne pridáme ešte trochu sójovej omáčky. Na tanieri ozdobíme sezamovými semiačkami.

Suroviny

  • 150g tenkých čínskych rezancov (alebo čerstvé vaječné cestoviny)
  • 200 g teľacích ľadviniek (alebo bravčové medailóniky alebo kuracie prsia bez kože pokrájané na pásiky)
  • 4 lyžice tmavej fazuľovej omáčky
  • 1 lyžica oleja
  • 1 červená cibuľa, pokrájaná na tenké polmesiačiky
  • 1 žltá paprika bez semien pokrájaná na rezančeky
  • 1 malá čili paprička bez semien na jemno pokrájaná
  • 5 cm kúsok ďumbierového koreňa na jemno nastrúhaného
  • 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • 200 g klíčkov
  • 300 g čínskej kapusty pokrájanej na 2 cm kúsky (alebo drobné ružičky brokolice)
  • 50 g mangoltu alebo rokety
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice sezamových semienok na ozdobenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *