onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Plnené morčacie prsia

Prsia z moriaka vykostíme a rozrežeme na široký plát, ktorý zľahka naklepeme, pokvapkáme roztopeným maslom, posypeme údenou slaninou pokrájanou nadrobno, osolíme, naplníme plnkou a zvinieme. Roládu previažeme hrubou niťou, opečieme v rozohriatej masti zo všetkých strán, podlejeme vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre do mäkka.

Plnka: Pokrájané žemle sparíme horúcim mliekom, pridáme žĺtky, roztopené maslo, posekanú šunku, soľ, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a podľa potreby strúhanku. Všetko spolu premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

Suroviny

  • Prsia z väčšieho moriaka
  • 40 g masla
  • 100 g údenej slaniny
  • soľ
  • 2 lyžice masti
  • vývar

Plnka:

  • 3 žemle
  • 3 lyžice mlieka
  • 2 vajcia
  • 40 g masla
  • 100 g šunky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • strúhanka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *