Prsia z moriaka vykostíme a rozrežeme na široký plát, ktorý zľahka naklepeme, pokvapkáme roztopeným maslom, posypeme údenou slaninou pokrájanou nadrobno, osolíme, naplníme plnkou a zvinieme. Roládu previažeme hrubou niťou, opečieme v rozohriatej masti zo všetkých strán, podlejeme vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre do mäkka.
Plnka: Pokrájané žemle sparíme horúcim mliekom, pridáme žĺtky, roztopené maslo, posekanú šunku, soľ, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a podľa potreby strúhanku. Všetko spolu premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
Suroviny
- Prsia z väčšieho moriaka
- 40 g masla
- 100 g údenej slaniny
- soľ
- 2 lyžice masti
- vývar
Plnka:
- 3 žemle
- 3 lyžice mlieka
- 2 vajcia
- 40 g masla
- 100 g šunky
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
- strúhanka