onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Plnené kaleráby

Kaleráby ošúpeme a zrežeme z nich vrch, ktorý si odložíme na zakrytie. Kaleráby varíme v slanej vode do zmäknutia. Vyberieme ich z vody, vnútro vydlabeme a nasekáme ho nadrobno.  Na cibuľke podusíme mleté mäso, do ktorého sme primiešali vajce, strúhanku, soľ, trocha muškátového orieška a citrónovú šťavu. Nakoniec premiešame s vydlabaným vnútrom z kalerábu, vyplníme tým kaleráby, prikryjeme vrchmi a vložíme do pekáča. Kaleráby podlejeme vývarom, lyžicou oleja a pridáme nakrájanú mrkvu. Pečieme v rúre do mäkka.

Suroviny

  • 4 ks väčšieho kalerábu
  • 150 g kuracieho, alebo morčacieho mletého mäsa
  • olej
  • 1 ks cibuľa
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • štipka mletého muškátového orieška
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.