Kaleráby ošúpeme a zrežeme z nich vrch, ktorý si odložíme na zakrytie. Kaleráby varíme v slanej vode do zmäknutia. Vyberieme ich z vody, vnútro vydlabeme a nasekáme ho nadrobno. Na cibuľke podusíme mleté mäso, do ktorého sme primiešali vajce, strúhanku, soľ, trocha muškátového orieška a citrónovú šťavu. Nakoniec premiešame s vydlabaným vnútrom z kalerábu, vyplníme tým kaleráby, prikryjeme vrchmi a vložíme do pekáča. Kaleráby podlejeme vývarom, lyžicou oleja a pridáme nakrájanú mrkvu. Pečieme v rúre do mäkka.
Suroviny
- 4 ks väčšieho kalerábu
- 150 g kuracieho, alebo morčacieho mletého mäsa
- olej
- 1 ks cibuľa
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- štipka mletého muškátového orieška
- 250 ml zeleninového vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie