onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Pirohy plnené bryndzou

Z múky, vajca, zo soli a z vody zamiesime tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a ostrôžkou pokrájame na

štvorce. Na každý štvorec dáme trocha plnky, cesto preložíme do tvaru trojuholníka, okraje dobre popritláčame, pirohy uvaríme v osolenej vode a uložíme do misy.  Údenú slaninu pokrájame na kocky a rozpražíme. Uvarené pirohy pokvapkáme vyškvarenou masťou, posypeme škvarkami a pokrájanou pažítkou a polejeme hustou kyslou smotanou.

Plnka – Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a popučíme. Pridáme bryndzu, posekaný kôpor, hustú kyslú smotanu a všetko spolu vymiešame.

Suroviny

  • 600 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • voda
  • 70 g údenej slaniny
  • pažítka
  • 2 dl kyslej smotany
Plnka:
  • 4 ks zemiaky
  • 200 g bryndze
  • posekaný čerstvý kôpor
  • 1 lyžica kyslej smotany

Leave a Reply

Your email address will not be published.