onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Pestrý špíz

Postup

Morčacie prsia nakrájame asi na kocky 3 cm. Namočíme do zmesi olivového oleja a sójovej omáčky a necháme odležať. Umyté cukety nakrájame na plátky asi 3 cm, ktoré potom rozpolíme. Šampióny umyjeme, papriky rozpolíme a očistíme, umyjeme a rovnako nakrájame na kocky asi 3 cm veľké. Rozpálime gril v rúre. Mäso napichujeme na ihlice striedavo so zeleninou. Zvyšnou marinádou potrieme zeleninu a posypeme sezamovými semiačkami. Špízy pečieme na plechu pod grilom asi 15 minút a raz otočíme. ( Špízy môžeme obmieňať dopredu podusenými plátkami zemiakov, mrkvi, brokolicou, kalerábom, karfiolom.)

Suroviny (na 4 porcie)

  • 300 g morčacích pŕs
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 250 g malých cukiet
  • 200 g malých šampiónov
  • 1 červená a žltá paprika
  • sezamové semiačka
  • 12 šašlikových ihlíc

Leave a Reply

Your email address will not be published.