onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Perníková bublanina

Postup

Jeden pomaranč olúpeme a nakrájame na kolieska. Z ostatných vytlačíme šťavu. Žĺtky vymiešame s cukrom a tukom. Múku zamiešame s kakaom, škoricou a perníkovým kypriacim práškom a postupne spolu s pomarančovou šťavou zapracujeme do vymiešaných žĺtkov. Pridáme med a nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov. Cesto lejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a striedavo ho prekladáme nakrájaným pomarančom. Zvoľna upečieme.

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 100 g cukru
  • 70 g Hery
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice kakaa
  • pol lyžičky škorice
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do perníka
  • 3 červené pomaranče

Leave a Reply

Your email address will not be published.