onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Pečené makové buchty

Z mlieka, žĺtka, múky, cukru a droždia si spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 – 10 kúskov. Vyvaľkáme (alebo roztiahneme rukami) do kruhu a plníme lekvárom, makom, alebo tvarohom. Buchty kladieme na papier na pečenie na plech, nie tesne k sebe, pretože sa ešte trocha zväčšia a každú potrieme roztopeným maslo.
Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút. Keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Maková plnka: Mlieko s cukrom necháme zovrieť, pridáme zomletý mak, postrúhanú citrónovú kôru a premiešame.
Suroviny:
  • 200 g hladkej múky
  • 500 g polohrubej múky
  • 30 g droždia
  • 4 pl kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • šripka soli
  • 200 ml oleja
  • 200 ml teplého mlieka
  • maslo na potretie
  • lekvár
  • maková náplň
Maková plnka:
  • 1,5 dl mlieka
  • 160 g cukru
  • 260 g zomletého maku
  • citrónová kôra

Leave a Reply

Your email address will not be published.