onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Pastierska polievka

Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, nadrobno nakrájané mäso a orestujeme ho. Potom mäso osolíme, mierne podlejeme a dusíme asi 10 minút. K podusenému mäsu pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky a opäť chvíľu podusíme. Paradajky sparíme, olúpeme, pokrájame a pridáme k ostatnému. Polievku doplníme horúcou vodou a varíme kým zemiaky nezmäknú. Do hotovej polievky pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Polievku podávame s osmaženým chlebom. 

Suroviny

  • 1 lyžica masla
  • 1 menšia cibuľa
  • 10 – 15 dkg chudého bravčového mäsa
  • soľ
  • 3 väčšie paradajky
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • petržlenová vňať

Leave a Reply

Your email address will not be published.