onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Paradajková omáčka

Postup

Paradajky prelejeme horúcou vodou a olúpeme, odstránime stopky a nakrájame na úzke rezance. Olúpanú cibuľu a cesnak nakrájame na kocky. Očistený zeler nakrájame na tenké plátky. Umytú a očistenú mrkvu nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olej, na ňom podusíme cibuľu, cesnak, zeler, mrkvu. Podlejeme zeleninovým vývarom a pridáme paradajkový pretlak a korenie. Omáčku varíme 15 minút, potom zeleninu rozmixujeme na kašu a dochutíme. Do teplej omáčky vhodíme nakrájané paradajky.

Suroviny

  • 500 g paradajok
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 malú stonku zeleru
  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 lyžicu masla
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • oregano
  • soľ
  • korenie
  • cukor

Leave a Reply

Your email address will not be published.