Postup
Paradajky prelejeme horúcou vodou a olúpeme, odstránime stopky a nakrájame na úzke rezance. Olúpanú cibuľu a cesnak nakrájame na kocky. Očistený zeler nakrájame na tenké plátky. Umytú a očistenú mrkvu nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olej, na ňom podusíme cibuľu, cesnak, zeler, mrkvu. Podlejeme zeleninovým vývarom a pridáme paradajkový pretlak a korenie. Omáčku varíme 15 minút, potom zeleninu rozmixujeme na kašu a dochutíme. Do teplej omáčky vhodíme nakrájané paradajky.
Suroviny
- 500 g paradajok
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 malú stonku zeleru
- 1 veľkú mrkvu
- 1 lyžicu masla
- 200 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- oregano
- soľ
- korenie
- cukor