onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Papriková polievka na tymiane

Papriku rozštvrtíme, vyberieme jadrovník a opečieme na panvici. Ošúpeme ju a pokrájame na kocky. Cibuľu nakrájanú na rezance  a cesnak nadrobno nasekaný opečieme na oleji, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, papriku, pasírované paradajky (alebo nadrobno nakrájané čerstvé paradajky zbavené kože), lístky z troch vetvičiek tymianu, korenie a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké (15 – 20 minút). Dochutíme  a podávame so zvyšnými bylinkami.

 

Suroviny

  • 2 ks červená paprika
  • 1 ks žltá paprika
  • 2 ks zemiaky
  • 4 ks paradajky (alebo konzerva pasírovaných paradajok)
  • 1 ks červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 4 vetvičky tymian
  • 2 vetvičky bazalka
  • olivový olej
  • zelenionový vývar
  • mleté čierne korenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.