Papriku rozštvrtíme, vyberieme jadrovník a opečieme na panvici. Ošúpeme ju a pokrájame na kocky. Cibuľu nakrájanú na rezance a cesnak nadrobno nasekaný opečieme na oleji, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, papriku, pasírované paradajky (alebo nadrobno nakrájané čerstvé paradajky zbavené kože), lístky z troch vetvičiek tymianu, korenie a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké (15 – 20 minút). Dochutíme a podávame so zvyšnými bylinkami.
Suroviny
- 2 ks červená paprika
- 1 ks žltá paprika
- 2 ks zemiaky
- 4 ks paradajky (alebo konzerva pasírovaných paradajok)
- 1 ks červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 4 vetvičky tymian
- 2 vetvičky bazalka
- olivový olej
- zelenionový vývar
- mleté čierne korenie