onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Mrvance s bryndzou

Postup

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme variť do vody s troškou soli. Keď máme zemiaky uvarené, pridáme mrvance – múku zmiešame s vodou na cesto, urobíme z neho šúľok, po kúskoch odštipujeme a šúľame medzi prstami malé šúľance (0,5 cm). Medzitým si bryndzu rozpustíme v asi 2 dl vody zo zemiakov. Keď máme uvarené zemiaky a aj mrvance, pridáme rozpustenú bryndzu a na miernom ohni miešame, kým neuvidíme, ako nám začne vrieť. Hneď po zovretí vypneme. (Nesmie nám dlho vrieť, lebo  bryndza bude ako žuvačka.)
Suroviny
  • 1/2 kg zemiakov
  • 400 g bryndze
  • štipka soli
  • 3 Pl múky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *