Cukor vymiešame so žĺtkami do peny. Po 15 minútach miešania pridáme postrúhanú uvarenú mrkvu a citrónovú šťavu. Potom pridáme zomleté orechy, strúhanku, múku premiešanú s práškom do pečiva a mletú škoricu, premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy (alebo na menší plech) a pomaly upečieme. Upečenú tortu vyklopíme, polejeme citrónovou polevou (Cukor, bielok a citrónovú šťavu vymiešame do hladka) a môžeme prizdobiť nastrúhanou karotkou.
Suroviny:
- 300 g práškového cukru
- 6 ks vajec
- 250 g uvarenej mrkvy
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 100 g zomletých orechov
- 50 g preosiatej strúhanky
- 60 g hrubej múky
- pol balíčka prášku do pečiva
- mletá škorica
- tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy
- karotka na ozdobenie
Citrónová poleva:
- 150 g práškového cukru
- 1 bielok
- 1 lyžička citrónovej šťavy