onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Morčacie mäso na kari (od 12 mes.)

Postup

Cuketu a mrkvu nakrájame na 3 cm dlhé kúsky. Cibuľu nakrájame na prúžky, cesnak jemne nakrájame. Morčacie prsia nakrájame na malé kocky. Na oleji opražíme, poprášime štipkou kari, málinko osolíme a okoreníme. K mäsu pridáme cesnak, cibuľu a zeleninu a krátko orestujeme. Zalejeme 2 dcl vody a zakryté dusíme asi 15 minút. Medzitým zamiešame škrob v troške studenej vody, vlejeme ho do vriacej tekutiny na panvici, zamiešame a necháme prejsť varom. Tým sa to zahustí. Všetko jemne dochutíme sójovou omáčkou. Podávame s ryžou. Ostatní členovia rodiny, si mäso na tanieri dochutia ešte korením a soľou. Suroviny (na 4 porcie)

  • 2 malé cukety
  • 400 g mladej karotky
  • 2 malé cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 600 g morčacích pŕs
  • 3 lyžice oleja
  • štipka kari korenia
  • štipka soli a čierneho korenia
  • 1 lyžica škrobu
  • niekoľko kvapiek sójovej omáčky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *