Postup
Cuketu a mrkvu nakrájame na 3 cm dlhé kúsky. Cibuľu nakrájame na prúžky, cesnak jemne nakrájame. Morčacie prsia nakrájame na malé kocky. Na oleji opražíme, poprášime štipkou kari, málinko osolíme a okoreníme. K mäsu pridáme cesnak, cibuľu a zeleninu a krátko orestujeme. Zalejeme 2 dcl vody a zakryté dusíme asi 15 minút. Medzitým zamiešame škrob v troške studenej vody, vlejeme ho do vriacej tekutiny na panvici, zamiešame a necháme prejsť varom. Tým sa to zahustí. Všetko jemne dochutíme sójovou omáčkou. Podávame s ryžou. Ostatní členovia rodiny, si mäso na tanieri dochutia ešte korením a soľou. Suroviny (na 4 porcie)
- 2 malé cukety
- 400 g mladej karotky
- 2 malé cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 600 g morčacích pŕs
- 3 lyžice oleja
- štipka kari korenia
- štipka soli a čierneho korenia
- 1 lyžica škrobu
- niekoľko kvapiek sójovej omáčky