onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Mladá hus s hráškom

Vyčistenú a umytú hus osolíme, okoreníme a dovnútra dáme maslo. Potom hus uložíme do pekáča, podlejeme vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre. V rozohriatom tuku opražíme mladé cibuľky pokrájané nadrobno, pridáme vylúpaný zelený hrášok, osladíme, podlejeme vývarom a prikryté dusíme do polomäkka. Keď je hus už takmer upečená, pridáme pripravený hrášok a spolu dopečieme.

Suroviny

  • 1 ks mladá hus
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica masla
  • hydinový vývar
  • 40 g tuku
  • 8 mladých cibuliek
  • 600 g vylúpaného zeleného hrášku
  • 1 lyžička cukru

Leave a Reply

Your email address will not be published.