onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Medová roláda

Bielky od žĺtkov oddelíme a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom a medom. Potom vmiešame hotový sneh. Jedlú sódu zmiešame s múkou a zapracujeme ju do cesta. Riedke cesto nalejeme na plech vystlatý papierom na pečenie, rozotrieme ho a dáme piecť do rúry vyhriatej na 130 stupňov a pečieme asi 45 minút. Na pracovnú dosku rozložíme pruh papiera na pečenie a poprášime ho práškovým cukrom. Upečený perníkový plát naň preklopíme. Papier, na ktorom sa piekol zlúpneme a perník ihneď, ešte kým je horúci, potrieme slivkovým lekvárom, podľa potreby zriedený vlažnou vodou (aby sa dal ľahšie rozotrieť). Pomocou spodného papiera roládu zvinieme a necháme vychladnúť.

Suroviny

  • 200 g medu
  • 120 g hrubej múky
  • 4 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica jedlej sódy
  • práškový cukor

Na plnku:

  •  200 g slivkového lekváru
  • 2 lyžice vlažnej vody

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.