onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Medová roláda s orieškami

Múku rozmrvíme s maslom a primiešame práškový cukor, prilejeme vlažný med, dve vajcia, klinčeky, škoricu, sódu a soľ. Cesto vypracujeme a rozdelíme na tri časti. Cesto vyvaľkáme na dĺžku 35 – 38 cm a šírku 18 – 20 cm. Stred necháme hrubší ako kraje. Na hrubšiu časť dáme slivkový lekvár a obložíme ho orechmi. Dva kraje prehneme ponad lekvár, dobre ich spolu stlačíme a natrieme vyšľahaným vajcom. Tri takto pripravené štrúdle dáme na tenko vymazaný pekáč. Vo vyhriatej rúre pečieme prvých 10 minút na 200 stupňov, potom 10 – 14 minút dopekáme do červena na 150 stupňov. Keď roláda vychladne, dáme ju do dobre uzatvárateľnej škatule a podávame až na druhý deň.

Suroviny

  • 50 dkg múky
  • 7 dkg masla
  • 20 dkg práškového cukru
  • 16 dkg medu
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička škorice
  • 2 štipky mletých klinčekov
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • pol pohára slivkového lekváru
  • 20 dkg orechov

Leave a Reply

Your email address will not be published.