onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Mäsové medailóniky s bylinkami

Postup

Najprv uvaríme zemiaky. Medzitým papierovou kuchynskou utierkou osušíme medailóniky. Múku zmiešame so štipkou soli aj korenia a medailóniky v nej zo všetkých strán obalíme. Prebytočnú múku strasieme. V panvici rozohrejeme olej, pridáme polovicu masla a zohrievame, kým nezačne peniť, potom doň vložíme medailóniky. Opekáme z každej strany 2-3 minúty. Keď pichneme do hotového mäsa, mala by z neho vytekať číra šťava. Medailóniky vyberieme a udržujeme teplé. Zemiaky scedíme. Do hrnca v ktorom sa varili vlejeme zvyšnú lyžicu oleja a zohrejeme. Pridáme zemiaky a opatrne ich premiešame, aby sa ním obalili. Postupne pridávame špenát, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme, osolíme. Prikryjeme a udržiavame teplé, kým si pripravíme omáčku. Panvicu vrátime na oheň a prilejem víno. Pridáme oheň, aby tekutina začala vrieť. Stierkou uvoľníme z dna panvice všetko, čo sa na ňu pripieklo. Varíme 1 minútu, alebo kým omáčka nezhustne. Panvicu odstavíme z ohňa a vmiešame zvyšok masla. Miešame, kým sa nerozpustí. Medailóniky posypeme miešanými bylinkami a polejeme vínovou omáčkou. Zemiaky so špenátom posypeme postrúhanou citrónovou kôrou a rozdelíme na taniere k medailónikom. Ozdobíme dielikom citróna na pokvapkanie.

Suroviny

  • 900 g umytých drobných nových zemiakov
  • 4 teľacie (bravčové alebo morčacie) medailóniky vyklepané na hrúbku 5 mm
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 45 g masla
  • 400 g listového špenátu
  • 1 citrón
  • 75 ml suchého bieleho vína
  • 4 lyžice posekaných byliniek (napr.  petržlenová vňať, trebuľka, pažítka, estragón)
  • soľ
  • korenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.