onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Losos so zemiakmi

Lososa si umyjeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom  a dáme na 20 minút piecť na 200 stupňov.

Medzitým si dáme variť zemiaky do osolenej studenej vody. Po uvarení scedíme vodu a premiešame s maslom.

Čerstvý špenát poriadne umyjeme a dáme variť. Hneď po zovretí vyberieme z vody a vymixujeme so syrokrémom.

Na tanieri posypeme zemiaky petržlenovou vňaťou, priložíme rybu a polejeme špenátom. 

Suroviny:

  • štvrť filety lososa
  • pol kg zemiakov
  • 300 g  čerstvého špenátu
  • 2 trojuholníky syrokrému
  • čerstvá petržlenová vňať
  • maslo
  • korenie na ryby (alebo čierne korenie, rasca, kôpor, par kvapiek citrónovej šťavy, muškátový oriešok, rozmarín)
  • soľ

Leave a Reply

Your email address will not be published.