onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Kura na cesnaku

Kurča rozpolíme a na rozpálenom oleji obe polovice kuraťa opečieme na stredne silnom ohni do hneda. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Do hrnca, v ktorom sme opiekli kura pridáme zeler, celé mrkvy, cesnak a miešame. Po dvoch minútach priložíme naspäť kura, ktoré sme pred tým vybrali, spolu s vínom, citrónovou kôrou a 2 vňaťami tymianu. Necháme zovrieť a preložíme do pekáča. Pečieme  1 a pol hodiny. Nakoniec vmiešame podľa chuti víno a dochutíme korením. Zvyšok tymianu položíme na upečené kurča a podávame.

Suroviny

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 kurča
  • 250 g zeleru pokrájaného na drobno
  • 8 malých karotiek
  • 40 strúčikov cesnaku (neošúpaného, najlepšie s červenou šupkou)
  • 140 ml suchého bieleho vína
  • 2 x 2,5 cm tenké prúžky citrónovej kôry
  • 4 x 5 cm stonky čerstvého tymianu
  • 1 lyžica octu (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *