onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Kačka

Kačku pred pečením umyjeme,dobre osolíme zvonka aj zvnútra, posypeme rascou, vložíme do pekáča a necháme niekoľko hodín odpočívať (najlepšie cez noc). Na druhý deň vložíme pekáč do pece tak ako bol v chladničke, bez podlievania a pečieme BEZ OTVÁRANIA 4 hodiny pri nízkej teplote 120´C. Po 4 hodinách pekáč vyberieme, otvoríme, opatrne zozbierame vypečenú masť do čistého hrnčeka. Trošku masti necháme aj v pekáči, poprelievame ňou kačicu, potrieme mliekom a necháme odokryté dopiecť do chrumkava pri 200´C 15 minút z každej strany.

Podávame s dusenou kapustou a knedlíkom.

Suroviny
  • 2kg kacica,
  • soľ,
  • rasca
  • mlieko

One Reply to “Kačka”

Leave a Reply

Your email address will not be published.