Postup
Maslo zmiešame so žĺtkom a s 50 g cukru a pridáme múku s troškou prášku do pečiva. Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu a necháme ho asi 10 minút zapiecť. Medzitým si pripravíme náplň: ošúpané jablká nakrájame na tenké plátky a zmiešame ich s tvarohom, zvyšným cukrom a snehom z 1 bielka. Vmiešame Solamyl alebo pudingový prášok a citrónovú šťavu. Čiastočne upečený koláč vyberieme z rúry, rozložíme na neho náplň, povrch náplne zarovnáme, koláč vložíme späť do rúry a dopečieme do zlatova. Suroviny
- 160 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 100 g masla
- 1 vajce
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 250 g mäkkého tvarohu
- 1 lyžica Solamylu alebo vanilkového pudingu v prášku
- citrónová šťava
- 500 g očistených a na plátky nakrájaných jabĺk