onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Jablková žemľovka

Postup

Rožky pokrájame, zalejeme mliekom, do ktorého sme pridali 2 žĺtka, cukor a vanilkový cukor. Jablká očistíme, postrúhame, pridáme cukor a škoricou a premiešame. Tvaroh premiešame s cukrom a jedným žĺtkom. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a dáme do nej postupne rožky, jabĺčka, tvaroh a rožky. Pečieme asi 30 minút. Pred dopečením potrieme vyšľahanými bielkami a necháme ešte 5 minút v peci zapiecť.

Suroviny

  • 5 rožkov
  • 6 dl mlieka
  • 3 vajcia
  • 50 g masla
  • 2 Pl kryštálového cukru
  • vanilkový cukor
  • maslo

Náplň 1

  • 500 g jabĺk
  • 1Pl kryštálového cukru
  • 1 lyžička škorice


Náplň 2

  • 250 g tvarohu
  • 3 Pl kryštálového cukru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *