onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Jablková torta nepečená

Jablká ošúpeme, nastrúhame a dáme variť. Po 10 minútach pridáme, cukor,  pudingové prášky rozmiešané v malom množstve vody a za stáleho miešanie pridáme k variacim sa jablkám. Varíme na malom ohni asi 2 minúty a necháme mierne vychladnúť. Do tortovej formy poukladáme jednu vrstvu piškót, zalejeme ich polovicou jablkového pudingu, opäť dáme vrstvu piškót a jablkového pudingu. Povrch zarovnáme a necháme stuhnúť. Tvaroh vymiešaný so smotanou a práškovým cukrom  nalejeme na vrch vychladnutej torty a zarovnáme do hladka. Dozdobíme ovocím, alebo čokoládou a dáme na chladné miesto (môžeme aj do mrazničky na max. 1 hodinu).

Suroviny

  • 1 kg jabĺk
  •  3/4 l vody,
  • 100 g cukru (alebo podľa toho, aké boli jablká)
  •  2 vanilkové pudingy
  •  1 vrecúško okrúhlych piškót
  •  1 nízkotučný hladký tvaroh
  •  1 kyslú smotanu
  • 50 g práškového cukru – na polevu

Leave a Reply

Your email address will not be published.