Postup
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu odstáť. Potom nakrájame slaninu na tenké rezančeky, rozškvaríme ju a mäso na nej sprudka opečieme. Až potom ho osolíme a okoreníme. Premiešame a zaprášime múkou, pridáme nakrájané čerstvé alebo sušené a dopredu namočené huby, pokrájané papričky, nastrúhané uhorky, sterilizované cibuľky bez nálevu a kečup. Podlejeme vývarom a vínom a dusíme, až je mäso mäkké. Ak zostane omáčka príliš riedka, môžeme ju zahustiť lyžicou múky rozmiešanou v troške vody. Podávame s dusenou ryžou a zdobíme vňaťovou cibuľkou.
Suroviny
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 lyžice oleja
- 100 g slaniny
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 lyžice hladkej múky
- 100 g húb
- 2 štipľavé papričky
- 4 malé sladkokyslé uhorky
- 1 malý pohárik sterilizovaných cibuliek
- 2 lyžice kečupu
- 1 šálka vývaru
- 1,5 dcl červeného vína
- vňaťová cibuľka