Postup
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Ciabattu pečieme 8-10 minút alebo podľa návodu na balení. Upečenú ciabattu vyberieme a udržiavame teplú. Mriežkovanú panvicu dobre rozohrejeme, mäso podľa chuti posolíme a okoreníme. Do panvice nalejeme olej, pridáme plátky mäsa a pražíme minútu z každej strany. Bochníčky ciabatty pozdĺžne rozkrojíme. Spodnú polovicu potrieme olivovou pastou, na ňu poukladáme kolieska paradajok a mäso. Roketu zalejeme citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ju na mäso, pokvapkáme výpekom z panvice a prikryjeme hornou polovicou ciabatty. TIP: Chuť mäsa môžeme ozvláštniť opražením na oleji ochutenom bylinkami alebo bylinky primiešame k rokete. Výborne sa k tomu hodia čerstvo potrhané lístky bazalky, alebo posekaná vetvička majoránu.
Suroviny (4 porcie)
- 4 predpečené mini ciabatty
- 12 tenkých hovädzích plátkov (spolu asi 350g)
- 2 lyžičky olivového oleja
- 3 lyžice pasty z čiernych olív
- 4 paradajky pokrájané na kolieska
- 45 g rokety
- šťava z citróna
- soľ
- korenie