onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Grilované pstruhy v horčicovej kôrke

Postup

Pstruhy očistíme, dôkladne opláchneme a osušíme a na každom boku asi trikrát narežeme. Ryby na povrchu aj vo vnútri osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Do zárezov vložíme lístky estragónu. V mise rozmiešame olej s vínom, horčicou, pomarančovou šťavou, roztlčeným farebným korením a štipkou čerstvej alebo sušenej šalvie. Pstruhy položíme na rošt, potrieme marinádou a grilujeme dohneda. Počas grilovania ich otáčame podľa potreby, aby sa vytvorila kôrka. Každého pstruha nakoniec obložíme plátkom grilovanej šunky a podávame s dielikmi citróna.

Suroviny

  • 6 pstruhov
  • soľ
  • citrónová šťava
  • čerstvý estragón
  • 4 lyžice oleja
  • 1 dcl bieleho vína
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • šťava z 2 pomarančov
  • 1 lyžička tlčeného farebného korenia
  • šalvia
  • na obloženie 6 plátkov šunky
  • 1citrón

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *